Χίος

en gr de
+ -

Κράτηση online

Χίος

Χίος

Χίος

Χίος
\/

Χίος

Τοπικά Προϊόντα 

Μαστίχα : Η Χιώτικη μαστίχα, Σήμα κατατεθέν και παγκόσμια αποκλειστικότητα του νησιού. μαστίχα έχει πληθώρα φαρμακευτικών ιδιοτήτων και χρήσεων. Χρησιμοποιείται επίσης ως βασικό συστατικό σε καλλυντικά, αρώματα και αλλού, σε επεξεργασμένη και διαφορετική κατά περίπτωση μορφή.
Κρασί της Χίου : Αριούσιος Οίνος, Κτήμα Κεφάλας: Επισκεφθείτε το εργοστάσιο παραγωγής Αριούσιου οίνου και το ομώνυμο μουσείο στον Εγρηγόρο 15 χλμ από τη Βολισσό καθώς και το κτήμα Κεφάλα 5 μόλις λεπτά από τις εγκαταστάσεις του Volissos Holiday Homes.
Ούζο : Τα χιώτικα ούζα γνωστά για την ιδιαίτερη γέυση τους. ΟΙ περισσότερες ποτοποιίες ακολουθούν ακόμη τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής. Αναζητείστε επίσης και τα εξαιρετικής ποιότητας λικέρ.
Γλυκά του Κουταλιού : Σταφύλια, πορτοκάλια, φιστίκια, αμύγδαλα, σύκα, ξύλα καρυδιάς, βύσσινα, πικρά πορτοκάλια, κίτρα, μήλα, κυδώνι, κεράσια, διάσημα χιώτικα εσπεριδοειδή, μαστίχα. Η Χίος ήταν πάντοτε γνωστή για τη μεγάλη ποικιλία και ποιότητα των εποχιακών φρούτων του από τα οποία μετά από ειδική επεξεργασία δημιουργούνται τα περίφημα γλυκά του κουταλιού.
Παγωτά «ΚΡΟΝΟΣ» : Μυστική συνταγή 80 ετών, αγνά υλικά, φρέσκο παγωτό, γεύση μοναδική! Αναζητείστε την στο Yamati, στο κάστρο της Βολισσού 

Αποδράσεις 

Σμύρνη : Ένα ταξίδι –Δύο Ήπειροι!
Αδράξτε την ευκαιρία και γνωρίστε τα παράλια! Μονοήμερες εκδρομές διοργανώνονται καθημερινά από Χίο προς Τσεσμέ και Σμύρνη με ξεναγό! Γνωρίστε τις συνοικίες Kurtulus, Konak, Ismet Kaptan, Alsancak, το Κορδελιό και την αρχαία Σμύρνη. Συνεχίστε τη βόλτα σας για γεύμα και ψώνια στην παραδοσιακή αγορά της πόλης. Tips: Θυμηθείτε το διαβατήριό σας ή αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου.
Οινούσσες : Το νησί της ναυτοσύνης! Μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε από το λιμάνι της Χίου με ferry boat είτε από το λιμανάκι της Λαγκάδας με taxi boat.
Ψαρά : Η Ολόμαυρη Ράχη! Τα Ψαρά βρίσκονται 12 μίλια βορειοδυτικά της Χίου. Μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτά με πλοίο από την πόλη της Χίου, ή με μικρότερο πλοιάριο από τα Μεστά ή ακόμα ταχύτερα με σκάφος αναψυχής από τα Λημνιά της Βολισσού.

Παραδόσεις

Πάσχα στη Χίο-Ρουκετοπόλεμος: Με τον Ρουκετοπόλεμο οι Χιώτες γιορτάζουν τo βράδυ της Aνάστασης. Επιλέξτε να παρακολουθήσετε αυτόν τον ξεχωριστό «πόλεμο» από κοντινή -μόνο και ασφαλή θέση- απόσταση ώστε να ακούσετε τους ήχους των ρουκετών την ώρα που σκίζουν τον ανοιξιάτικο ουρανό και μέχρι να φθάσουν στο στόχο τους, τη μία από τις δύο αντίπαλες ενορίες του Βροντάδου, του Aγίου Mάρκου και της Παναγίας της Eρειθιανής.
Παραδοσιακά πανηγύρια...: Ακόμα και αν δεν δηλώνετε λάτρεις των πιο παραδοσιακών τρόπων διασκέδασης αλλά θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα τοπικά έθιμα και τους ντόπιους, επιλέξτε ένα από τα δεκάδες πανηγύρια που αναβιώνουν στο νησί κάθε χρόνο ειδικά τη θερινή περίοδο.

All rights reserved www.volissosholidayhomes.gr 2016 | Created by FOCUSGREECE