Αξιοθέατα

en gr de
+ -

Κράτηση online

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα
\/

Αξιοθέατα

Βολισσός

Μέρος μαγευτικό που υπόσχεται όμορφες και αλησμόνητες διακοπές! Η Βολισσός χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου είναι το κεφαλοχώρι της Αμανής στο Βόρειο τμήμα της Χίου, με το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο του, το εντυπωσικό σχολείο του , το λαογραφικό μουσείο!

Αναζητείστε το εργαστήρι των κεριών, και το σαγματοποιόο του κυρίου Θωμά, ο οποίος φυλάσσει μια ανεκτίμητη συλλογή εργαλείων, υλικών, σαμαριών σπάνιων αντικειμένων στην οποία δε θα διστάσει να σας ξεναγήσει. Στο κέντρο του χωριού μπορείτε να βρείτε mini-markets, παραδοσιακό φούρνο, ζαχαροπλαστείο, φαρμακείο, αγροτικό ιατρείο, κομμωτήρια, πάντα καλό φαγητό και παραδοσιακά καφενεία.

Χίος

Στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων που συνδέουν την Κωνσταντινούπολη και τη Μαύρη θάλασσα με την Αίγυπτο, απέναντι από τη Γη της Ιωνίας και τον πανάρχαιο δρόμο του μεταξιού βρίσκεται η Μυροβόλος Χίος, το Νησί της Μαστίχας!

Ένα νησί επιρροών και εξελίξεων, κέντρο πνευματικό και εμπορικό από τα βάθη των αιώνων. Η πολιτισμική και ιστορική συνέχεια είναι αδιάρρηκτη και προφανή σε όλες τις φάσεις της ζωής της Χίου και των Χίων. Το νησί είναι ένα ανοικτό μουσείο αρχιτεκτονικής, ιστορίας, βοτανικής, λαογραφίας και κυρίως της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Στην πόλη της Χίου αξίζει να δείτε την Βιβλιοθήκη του Κοραή, την οδό Απλωταριά, τον κατεξοχήν εμπορικό δρόμο του νησιού, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το «Τζαμί»- το Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Περιηγηθείτε στα στενά του Κάμπου, έναν τόπο ιστορικού και φυσικού κάλλους. Εκεί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο εσπεριδοειδών «Citrus»!

 

 

 

 

All rights reserved www.volissosholidayhomes.gr 2016 | Created by FOCUSGREECE